torsdag 12 augusti 2010

Aktuellt om ungdomspolitik

Ett första mail gick ut från ungdomskonsulenten om saker som är aktuella inför hösten. E-postlistor är alltid ett dilemma då de inte alltid är uppdaterade.

Vill du ha utskick från ungdmskonsulenten? Skicka en e-post till lotta.angergard@regeringen.ax

Hejsan,

Hoppas sommaren har varit (är) bra! Nu är jag tillbaks på jobbet efter semester och föräldraledighet. Jag jobbar 60 procent med ungdomspolitik men finns i princip tillgänglig alla dagar så har du frågor eller funderingar så ta kontakt. Nedan följer en uppdatering om bla ung.ax, ungdomspolitiska programmet och pengar att söka.

UNG.AX - boka in 9 september
Arbetet med hemsidan www.ung.ax fortsätter och i höst lanseras den. Ambitionen är att "allt" som rör unga (13-25 år) på Åland ska finnas samlat här. I arbetet med sidan behövs gemensamma krafter för att hålla den uppdaterad och levande. Den 9 september arrangeras två utbildningstillfällen, en på dagtid (9-ca 11.30) och en på kvällstid (18.30-21.00). På utbildningen får du bla info om sidan och om hur du kan sprida info vida denna kanal. Separat inbjudan kommer.

ARBETE ÅT UNGDOMAR - obs! Kort ansökningstid
Christian Wentzell vid Alliansi hälsar att det fortfarande finns möjlighet att söka pengar för att anställa en ung person, i detta fall under 29 år, för att göra ungdomsarbete. Denna möjlighet finns för resten av året, men sista ansökningstiden är 31.8.2010.
Så - kommuner, organisationer eller annan instans som utför ungdomsarbete enligt ungdomslagen (rikets), dock inte privatperson kan alltså söka ett maxbelopp på 1500 €/månad/anställd. Läs mer på bloggen http://ungdomskonsulent.blogspot.com/ där länkar finns till projektet, ungdomslagen samt kontaktuppgifter till Christian och Alliansi.

UNGDOMSPOLITISKT PROGRAM - vad händer?
Jag har fått frågor om vad som hänt med det ungdomspolitiska programmet som presenterades våren 2009. Den tidsplan som jag känner till innebär att programmet kommer att behandlas i lagtinget under hösten. Jag återkommer med datum när det behandlas för då kan det vara extra intressant att lyssna på lagtingets debatt och höra vad landskapets politiker har för ambitioner med ungdomspolitiken och ungdomsarbete. Programförslaget samt utvärdering av tidigare program finns att ladda ned på www.regeringen.ax/ungdom

INFORMATION, INSPIRATION & TIPS
På bloggen http://ungdomskonsulent.blogspot.com/ lägger jag fortlöpande upp tips på aktiviteter, utbildningar, på metoder att använda, länkar att läsa vidare på, pengar att söka... Du får gärna skicka info om arrangemang eller andra tips så sprider jag dem vidare.

På återhörande!

Lotta

Inga kommentarer: