söndag 29 mars 2009

Festivalen Jafnaðr i Norge


Regnbågsfyren tipsar om festival :)


***** INBJUDAN *****

Nu i sommar den 6-12 juli ordnas en nordisk queer ungdomsfestival i Norge som heter Jafnaðr. Festivalen är för personer upp till 30 år som vill vara sig själv oavsett kön eller sexuell läggning, och samlar varje år cirka 120 ungdomar från Norge och andra nordiska länder. Festivalen äger rum en vecka varje sommar och i år firar Jafnaðr 10 års-jubileum vilket säkert kommer uppmärksammas på flera sätt och göra det till en extra speciell festival!

Under festivalen kan du träffa andra unga flator, bögar, bin, transpersoner och andra som inte känner sig hemma i någon kategori. Du kan gå på konserter, intressanta workshops, lärorika föredrag, ha spännande diskussioner, bada, flörta, dansa eller bara sitta och njuta i den vackra miljön.

Festivalen Jafnaðr arrangeras av den norska hbt-ungdomsorganisationen Skeiv Ungdom, och Jafnaðr är ett gammalt nordiskt ord som betyder jämlikhet och rättvisa. Årets vackraste äventyr, som de kallar Jafnaðr, äger rum på idylliska Malungen Gjestegård i Hedmark.
Du kan även delta i festivalen som frivillig volontär. Då får du festivalen betald mot att du deltar i arbetet med att förverkliga den.

hemsidan kan du läsa mera och där kan du även anmäla dig som deltagare eller volontär. Det finns inget datum för när anmälningstiden går ut, men antalet platser är begränsat och de mest populära workshopsen blir snabbt fyllda så det gäller att vara ute i god tid. Det gäller alltså att inte vänta alltför länge med att anmäla sig om du har lust att fara!

Inga kommentarer: