måndag 30 juni 2008

Sommarträffen över

I fredags var det så dags för Sommarträffen 2008. De som jag gett oss arrangörer feedback har sagt att de gillade upplägget och att det var en helt lyckad tillställning... :)


Några var glada för de knutit kontakter med arbetsmarknaden här på Åland eller fått ett gratis Rockoff-pass för de hade "rätt" försäkring, andra över att Jonna Ekmans Talkshow var den bästa politikerutfrågning man varit på eller för att man tog tillfället i akt att diskutera direkt med lantrådet Viveka Eriksson.


Idén med att skapa en mötesplats för unga och politiker funkade. Även om det var synd att inte alla ministrar hade inte möjlighet att stanna kvar och mingla, men lantrådet plus socialminister Katrin Sjögren höll ställningarna och hängde med till Indigo. Utbildnings- och kulturminister Britt Lundberg sprang vidare till invigning av nedräkningsklockan för Ö-spelen 2009. Som minister har man helt enkelt många bollar i luften!


Olof Hägerstrand och Daniel Dahlén inspirerade till företagsamhet och att visa på att Åland är en holme (eller 6500 öar...) att planera sin framtid på.


Simon Påvals satt i publiken och ställde frågor samtidigt som han även några bilder...

Ungdomskonsulenten hälsar på festivalarrangören Simon Englund från Island in the Sun...



Jonna med landskapsregeringen; Lantrådet Viveka Eriksson, utbildnings- och kulturminister Britt Lundberg, trafikminister Runar Karlsson, social och miljöminister Katrin Sjögren, finansminister Mats Perämaa och kansliminister Roger Eriksson Näringsminister Jan-Erik Mattson var på uppdrag för landskapsregeringen i Nordiska ministerrådet och träffade de andra jordbruksministrarna.


Olof Hägerstrand berättade att han fått stöd av bla näringsavdelningens chef Linnea Johansson när han startade upp sitt företag



Daniel Dahlén bjöd på en del skatt och roliga bilder... plus att han i sin roll som vd för Handelskammaren, liksom Arbeta & Bo på Åland gärna ser att fler flyttar till Åland

Inga kommentarer: