fredag 7 november 2008

Göte är ungdomslots

UPPDATERING: Kolla in ungdomslotsarnas fina hemsida www.ungdomslotsarna.ax

*****************

Nu har Åland en ungdomslots!

Jag sprang på Göte Winé på stan här om dagen och tänkte att hans kontaktuppgifter måste hamna på bloggen.

Kanske behöver du Götes stöd och lotsning, kanske en kompis, kanske ditt barn eller en elev på skolan du jobbar...

Ungdomslotsen jobbar tillsammans med ungdomsprojektet Katapult. Målgruppen är ungdomar i åldern 15-25 år. Göte beskriver sin roll som att stödja till att påbörja eller fullfölja en vidareutbildning.

Göte jobbar med grundskolorna och fackskolorna samt med uppsökande verksamhet. Så här beskriver Göte det hela i ett mail till mig:

Det kan röra sig om ungdomar som är svårmotiverade att gå i skolan och man kan behöva speciallösningar för att få ett avgångsbetyg. Där gäller det sen att skolan och ungdomslotsen jobbar gemensamt med ungdomen att hitta en långsiktig lösning.

Fackskolorna är också viktiga samarbetspartners eftersom det sker ett visst antal avhopp under vidareutbildningen. Där kan jag som ungdomslots komma in som ett komplement och jobba med ungdomen innan den beslutar sig för att hoppa av.

Det primära arbete är ändå det uppsökande arbete för de ungdomar som ”bara” är hemma av olika orsaker. Uppsökande ungdomsarbete kan jämföras med det arbete enpersonlig tränare gör, det gäller att hitta de unga som gått vilse och bygga upp livsmusklerna på nytt.

Götes kontaktuppgifter

Mobil 04573434325
Mail ungdomslots@aland.net

UPPDATERING: Kolla in ungdomslotsarnas fina hemsida www.ungdomslotsarna.ax

Inga kommentarer: