fredag 22 augusti 2008

”Vi får de barn och ungdomar vi förtjänar”

PowerClub på Åland ordnar i samarbete med skolbyrån vid Ålands landskapsregering en föreläsning under rubruiken ”Vi får de barn och ungdomar vi förtjänar”.

Så här skriver de i inbjudan:

Föreläsaren Britt-Louise Theglander är arkeolog, lärare, författare och läkare med ett speciellt intresse för hjärnans funktion och inlärningsneurologi. Utifrån ett vetenskapligt perspektiv går hon in på fenomen som påverkar våra barns vardag, i skolan såväl som på fritiden.

Ett tema som Theglander berör är barns och ungas stress - stress i skolan och stress hemma gällande till exempel för mycket läxläsning, pianoövningar eller idrottsträningar. Hon talar om nödvändiga attitydförändringar och föreslår konkreta åtgärder för att förebygga de ungas
stressymptom. Hon visar föräldrar och lärare metoder som ger de unga tillräcklig tid med mycket rörelse, fri lek och egna stunder av stillhet och eftertanke.

Föreläsningen, som är avgiftsfri och avsedd för föräldrar, pedagoger, hälsovårdspersonal, socialarbetare och beslutsfattare, hålls torsdagen den 4 september kl. 19.00-20.30 i hörsalen i Ålands lyceum.



Jag hade gärna deltagit, men är i Stockholm på en nätverksträff för sådan som jag, dvs ungdomskonsulenter, ungdomslotsar, ungdomssamordnare, ungdoms......... Ja, kärt barn har många namn!

Istället får jag ta del av Theglanders tankar på Myndigheten för skolutveckling . Alla föreläsningar ger intressanta perspektiv och med en så spännade rubrik blir den här föreläsningen säkert intressant!

Inga kommentarer: